Allium

Har inte skrivit på ett tag för jag blev lite trött när det inte funkar som det ska på sidan. Skulle så här i efterhand ha startat bloggen med ett bloggverktyg. Det har hänt mycket i trädgården. Potatisen har börjat blomma, första tomaterna och gurkan är skördade, I trädgårdslandet växer det rriktigt bra, rädisor utan mask i år, ärtorna kommer fast rådjuren bitit av småplantorna, mangolden och salladen skördas lite varje dag. Jordgubbar har det också kommit lite. Hallonen ser ut att ge väldigt riklig skörd.

På minuskontot finns en fisk mindre i dammen, den låg och flöt med magen upp under en näckros. Vinrankan ser inte ut att få några druvor. Mer än så finns inte som minus för det mesta växer och frodas, blommar och bär skörd.

Lite frosseri i Allium eller Kirgislök. Satte dem alla i höstas och hoppas att de ska komma tillbaka. Förökar de sig? Från blomstänglarna eller med smålök i marken? Häftiga är de! Den första är en knopp som jag inte vet vad det ska bli av den så fortsättning följer…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.