Bloggstart

Två dagar efter midsommar och regnet öser ner.  Eftersom jag är så envis och vägrade starta en vanlig blogg utan skulle fixa till den i ett program som heter joomla har det tagit lite tid. Jag hoppas jag lär mej lite på vägen, fortfarande har jag inte fått till det som jag vill, men hoppas att det blir ok allteftersom.

Vallmo

Några bilder från förra veckan vill jag bjuda på… mina favoritblommor vallmo som inte gillar regnet och som jag såsmåningom hoppas ha i massor i det höga gräset vid tvättlinorna.

Clematis JackmaniClematisen Jackmani tror jag att det är, sorterna är inte min starka sida är maffig nu och i bakgrunden kan man se blåregnet som inte blommar så mycket, men det har iaf blivit några klasar. Det är förvånans värt med tanke på omständigheterna för den var kraftig och stor men bara vissnade ner för några år sedan, stammen var dekorativ så den fick stå kvar och nu är rotskotten på väg upp. Varför blir det så ibland att vissa växter liksom vissnar med blad och knoppar och allt?

Min lilla sädesärla får också komma med, den kom i våras när vi höll på med dammbygget, tyckte vi var justa typer som grävde fram mask. Sedan dess har den struttat omkring i dammkanten och på gräsmattan. Vissa saker gör sig påminda när man tittar på bilder, de kan vara lättare att blunda för i verkligheten, men när det blir varmare måste det tas ett tag med skurborsten på takskägget. T.h. ligger altanen och där blev det skurat i våras. Man kan välja att se det som lite skugga också : )

Sädesärla

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.