Det växer i sådderna

Nu spirar det och gror överallt. Växthuset är på plats bara lite ”småfix”  som fattas, som att skruva dit det. Igår satte jag in lite plantor där, Sallad (Little Gem), selleri och spenat. När det är färdigskördat bör det vara varmt nog för melon och gurka. Tomaterna som växer i orangeriet nu tänkte jag ha på friland i år. Håller på att mura upp en bädd på södersidan om växthuset till en del av dem. Läste någonstans att tomater vill ha kalium och kalcium och att banan och äggskal innehåller det. Så nu samlar jag det för att gräva ner där. Nördigt kanske?

Det blommar lite här och där i trädgården också. Bollvivorna är på väg att slå ut. Under eken grävde jag ner ett gäng påskliljor i höstas och de lyser upp i det torra gräset. Bra med liljor för rådjuren bryr sig inte.

I orangeriet väntar jag på att citronerna ska börja blomma. En har knoppar men min favorit från Zakynthos är ett huvudbry. Det blir bara nya blad, inte en knopp i sikte om inte det man ser på bilden blir det. Vad kan jag göra? Tänkte vara lite taskig mot den och inte vattna eller göda på ett tag.nya växthuset

Varmbänken

grönsaker

Tomater

Påskliljor

Bollviva

Citron

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.