Dusch i vallmokjolen

vallmoknopp

Bland fröpåsarna jag köpte i våras slank det med en med fina vallmoblommor på. Jag har aldrig varit bra på förkultivering. Blomfrön som jag satt direkt i rabatten hinner jag för det mesta glömma innan de skulle börjat blomma, och då har jag ofta tagit dem för ogräs. Eller så blir det som en Sömntuta som jag sådde för två år sedan, den kom upp i år.

Jag satte iaf vallmofröna i några krukor och gjorde mej till och med till och köpte såjord. Efter ett tag kom det upp en 4 – 5 blad som inte växte speciellt bra. En liten snigel snyltade sig in i växthuset och käkade upp en del. Sedan växte de till ca 5 cm och då planterade jag ut de plantor som var kvar. En morgon var det bara en och en halv planta kvar. Efter någon dag till bara en. Men den plantan har frodats och knoppen har varit stor några dagar, och så plötsligt vecklar den ut sig mellan två regnskurar.

En magnifik röd vallmo som borde fått sola sig, fick en dusch och blev lite tilltufsad redan från start. Nu kan man bara hoppas att den självsår sig. Det brukar bli bäst.

Detta får väl bli Dagens blomma vallmon som bara fick glänsa en dag.

vallmo

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.