Fikon och höst

Nu är verkligen hösten här. Kameleonten har inte många dagar kvar med löv på grenarna. Det gulnar lite mer varje dag nu, men någon frost har det inte varit än och jag hoppas att det dröjer. Till helgen ska jag ta in det som är känsligt i växthuset så kan det stå där några veckor innan det blir vinterförvaring i gamla huset. De får mer ljus i växthuset så därför vill jag ha dem där så länge som möjligt.

Dagens blomma – lila höstaster kallar jag den, men jag är inte säker på att det är rätt, för det finns ju en sort till som jag också kallar det. Den som man kan köpa på torget som ”klot” i olika färger. Den blommar inte än här. Men denna lila lyser i rabatterna och piggar upp rabatten vid husets ingång. I bakgrunden ser man också fikonbusken. Det har blivit några goda frukter och ytterligare några hänger på mognad. Ska täcka den ordentligt med lönnlöv i år innan den värsta kylan kommer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.