Fikon o Nektarin

Fikon och Nektariner

Fikon o NektarinPå södersidan bredvid trappen har vi ett Bornholmsfikon och en Nektarin. Fikonet såg inte alls ut att trivas i våras och vi övervägde att flytta det. Några dagar senare var det småfrukter och det spirade rejält. Nu håller frukterna på att utvecklas och det blir nog ett 10-tal goa frukter, så det får stå kvar. Det är dessutom den mest skyddade och varma hörnan.

Nektarinen tog lite stryk under vårens regn och kyla, och den delen som sträckte sig ut utanför takskägget fick någon sjuka så bladen skrumpnade och ramlade bort på de grenarna. Det blommade dock mycket, och som tur var kom det några soliga varma dagar när bina var ute och gjorde sitt jobb. Precis som förra året blev det massor av frukter och jag har nog plockat bort minst ett 30 tal. I helgen band jag upp grenarna för att de inte ska brytas. Trädet är ju inte så kraftigt än. Vi ser fram emot ett gäng goda frukter.

Fikon

 

 

 

 

 

nektarin

 

Dagens Blomma
egentligen ett ogräs som växt upp i fikonet, men eftersom jag är svag för de tåliga skira vildvallmoblommorna har den fått stå kvar i fikonbusken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.