Flytt av växthus

Idag är det kyligt som sjutton. Varmbänken håller ca 20 grader i skiten och mellan 5 och 10 grader i jorden. Rädisorna har vuxit, frågan är om de kommer att klara köldknäpparna framöver. Tänkte lägga fiberduk i bänken i natt och bädda med filtar över. Ska bli neråt -5.

Helgen som gick ägnade vi en del tid åt att flytta växthuset, gräva ur till det nya placeringen, flytta makadamen från det gamla till det nya och montera ner brädorna runtom. På köpet fick blev det en lavendelhäck runt rabatten /landet vid orangeriet. Hur vi ska göra med Kejsarträdet som står vid växthuset är inte bestämt än. Nu väntar vi på värme för att kunna mura upp grunden till växthuset och kunna börja putsa väggarna.

I orangeriet blir Kamelians knoppar större och större.

Kamelia

Rädisor

Lavendelhäck

Grund växthus

Rivning

2 reaktioner på ”Flytt av växthus”

  1. Vilket läckert Orangeri! Fönstren är ju magiska. Bra och snyggt jobbat. Jag har inte besökt din blogg tidigare men jag såg en damm flik så den ska jag spana in. Vi är/har varit på gång med dammbygge länge nu men i år ska den nog bli fylld med vatten i alla fall 😉
    Ha det bäst!

    1. Tack! Roligt att du hittat hit. Hoppas du får inspiration till dammbygge. Det är härligt med en vattenspegel i trädgården och djurlivet blir helt annorlunda. Fåglar, bin, grodor m.m hör gärna av dej om du undrar över något som inte kommit med om dammen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.