Förstörande regn

Var inte hemma så mycket i helgen och i lördags regnade det riktigt rejält fick jag höra och se. Hemkommen i strålande solsken går jag en inspektionsrunda i trädgården och kan börja med att konstatera att det är att gå som i ett drivhus, fuktigt, varmt och man kan nästan höra hur det växer. När jag kommer till dammen ser jag till min stora sorg att Näckrosen är sönderregnad och idag finns den inte mer… i år fick vi inte se den skifta färg. Kan det bli fler blommor på en säsong?

I grönsakslandet har det äntligen börjat hända något med bönorna och luktärtorna. Det var nog värmen som krävdes. Det är både för och nackdelar med lite kyligare väder. Blommorna blommar längre och man hinner med att se dem innan de vissnar, men mycket blir vackrarare och växer bättre med värmen.

På bilden – trädgårdslandet, med bönor, vilka blir en glad överraskning för jag satte lite olika, men jag tror det är vaxbönor. Bakom Ringblommor och i förgrunden rödbetor, purjo och ruccola.

Dagens Blomma – Blåklockor stora och små som äntligen har dykt upp på ängen, mamma har i många år slängt vissna blåklockor där i hopp om att de ska fröa av sig och nu har de första kommit. Den lilla blåklockan har också dykt upp i en rabatt på framsidan.

Liten blåklocka Stor blåklocka

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.