Grodägg och ved

En helg till ända som till stor del ägnats åt klyvning av ved och nu är det inte mycket kvar. Humlorna kommer att älska vedhögarna nu i sommar och vi till vintern. Vi har också investerat i två växter i helgen, en trollhassel och ett vildvin. Vildvinet är planterat vid vedskjulet eller f.d. hönshuset. Tanken är att de ska täcka det såsmåningom och att det ska vara grönt på sommaren och skimra i rött på hösten. Trollhassen är planterad så att jag kan se den från min arbetsplats. Den blommar i mars-april på bar kvist så det kommer att bli fint.

Bäcken i dammen sipprar ut någonstans, förmodligen i skarven. Vet inte riktigt om vi ska göra rent där och limma eller finna oss i det och fylla på med vatten, balansen blir ju ok ändå eftersom det är åvatten. Vi har hittat grodägg i den ska bli spännande att se vad som händer framöver och guldiden kommer att äta upp dem sen eller om någon kommer att överleva. Det hade ju varit kul med några grodor också. De bringar ju lycka sägs det.

Scillorna står i full blom nu och scillahavet på norrsidan är så blått att det nästan gör ont i ögonen. I år har jag inte hunnit elda det torra gräset så det är mycket mer torra grästuvor där än det brukar vara.

Imorgon tänkte jag börja med dagens blomma igen. Får se om det funkar och hur länge.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.