Grönsaker i växthuset och citronträd i orangeriet

Mina citronträd knoppas! Trodde inte det skulle hända när det gällde min Zakynthos-citron. Det är så många som sagt att har de törnen kommer de inte att knoppas. Det stämmer inte. Ok, det är inte så många knoppar på den – än. Citronträden, tre stycken, knoppas helt olika. På bilden är ett som knoppas på ett helt annat sätt än de andra två. På de andra är det betydligt glesare och enstaka knoppar,  inte i klungor som på bilden. Har det med sorten att göra?

Det är också i princip färdigmålat inne i orangeriet också nu, känns bra. Nu vill vi bara ha lite värme och inte dessa ”skurar” med snö som det har varit de sista dagarna. Vi har också planterat ett persikoträd ”Riga” framför orangeriet. Det är inlindat i fiberduk så det blir en bild på det framöver.

citronknoppar

citroner i orangeriet

I växthuset växer grönsakerna nästan så att man kan se det. Skördar spenat och sallad både i varmbänken och växthuset. Har planterat ut lite plantor av Pak Choi också för att testa och de verkar trivas. En del av Selleriplantorna har också fått lite plats där, något jag aldrig tidigare odlat. Jag har egentligen aldrig varit en som frösår, men i år har jag testat en massa olika frösorter.

Pak Choi

grönsaker i växthuset

I trädgården har det lilla mästerverket Kungsängsliljan börjat blomma. Dess färg är ett mästerverk, med rutmönster.

Kungsängslilja

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.