Astilbe

Igelkottar

Igår möttes en av mina kunder av en igelkott utanför dörren. Jag fick intressant information eftersom han arbetar med jakt och skog och är väldigt kunnig. En igelkott är normalt sett inte ute på dagen om den inte har ungar, för då vill den ha mer mat. Att den åt sniglar, ormar, daggmask visste jag redan, men att den tog små mullvadsungar, jippie! och även andra skadade djur som inte kommer undan. Man ska inte mata den mjölk som många tror och gör, då är det bättre att lägga ut ett helt ägg, för då får den i sin bl.a. kalk. Naturligtvis la ja ett ägg i rabatten bredvid trappen där hon bor. Det låg kvar i morse. Får se om det försvinner under dagen.

Det ska bli spännande att se om vi får se ungarna i år, boet är under trappen på framsidan och man kan mellan brädorna se lövhögen. Tidigare publicerade bilder på igelkotten i år och ungarna i fjol finns här >>

Dagens Blomma – Astilbe i 3 olika färger, de har äntligen funnit sin rätta plats efter att ha flyttat runt dem står de nu på framsidan i stenrösrabatten som justnu är lite kaosartad, men funderar på att flytta dit några astilbe till som har hamnat undanskymt i en annan rabatt.

Astilbe

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.