Kalk och stenar

Bilden till höger är rabatten utanför mitt kontor denna soliga morgon. I den står en gul doftazalea och en orange azalea. Jag har haft dem på annat ställe i trädgården tidigare, men de har inte trivts.
Jag gjorde en ny rabatt och planterade dem här, när vi la om plattorna på gångarna. Eftersom jag har lite dille på ”vilda” stenar så la jag en mängd av de stenar jag plockat på resor och vid havet runt dem. Tänkte att det inte blir så mycket ogräs, och att det blir dekorativt. Året efter blev buskarna klenare, blommade mindre och såg inte ut att trivas alls, t.o.m. mindre än de gjort tidigare. Började fundera på jorden och läste lite på nätet och kom fram till att det var vissa stenar som innehöll mycket kalk och det vill inte azaleor ha. Kalket löses ut när det regnar. Så jag plockade bort de stenar jag kunde se var rena kalkstenar och tog bort stenen närmast stammarna. Det hjälpte! Idag ser de ut att trivas och jag har hjälpt dem ytterligare med lite rhododendrongödsel. Det har kommit upp en del mossa och några andra surjordsväxter också där som ser ut som stensöta. Svärmors gamla fågelbad har också fått en plats i rabattten.

Dagens blomma – Praktlysing. Sprider sig mer än gärna, men lyser upp och täcker marken i hörn där man inte vill bry sig.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.