Kejsarträd och yngel i dammen

Vi köpte en pytteplanta av Kejsarträd för några år sedan. Under några år hade vi det i kruka och det såg ut att ta sig bra och bli stort. Förra året chansade vi och planterade det på friland. Den verkade ganska vedartad i stammen. Men den frös ner. Nu har det blivit nya skott på en annan del så förhoppningen är att den kommer att överleva. Här kan man se den lilla plantan 2012 och hur det växte till sig 2013. Så här ser det ut idag.

Måste också berätta om våra guldid också. För några veckor sedan lekte de i dammen. Resultatet efter att en av dem hamnat på land och fick läggas tillbaka i dammen blev massor av små grå romkorn. Grodyngeln såg ut att äta en del av dem, men en del har tydligen överlevt, för igår såg vi de första 1 cm stora yngeln. Antalet grodyngel har också decimerats och det känns inte som om det skulle bli invasion. Nu får vi hoppas att övriga fiskar inte kannibaliserar på sina avkommor.

Och så kan jag inte låta bli – ännu en bild på allium. Jag tycker de är så ståtliga och dessutom håller de sorken på avstånd.

kejsarträd

allium

Höstblommor

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.