Bigarråer

Körsbär

BigarråerkörsbärDet finns rätt många körsbärsträd i vår trädgård, jag vet egentligen inte vad som är körsbär eller bigarråer. I min värld har alltid den sorten som är gula och rodnar varit bigarråer och de svarta körsbär. Och så finns det röda surkörsbär också, som knappt fåglarna vill ha. Men de är dekorativa.

Vi har ett körsbärsträd på uppfarten som är rätt illa tilltyglat sedan bygget av vårt hus, men det växer och får oftast mycket bär. I norra delen vid tomtgränsen finns det surkörsbär som växer lite slyliknande, de ger nästan inga bär alls i år.

Sura körsbärEtt stort bigarråträd och ett par stora körsbär till växer närmare grönsakslandet. De har inte heller så mycket bär i år. Jag tror att det beror på regnet och kylan som kom just när de blommade. Tror inte de stod i blom mer än tre dagar i år. Körsbärsträden dör lite varje år, jag vet inte om de gör det överallt, men här dör någon gren varje år, och är så högt att det är omöjligt att plocka i toppen, men det gör inget för då kan fåglarna få sitt lystmäte på bär stillat.

 

 

 

 

 

Rosa nejlika
Dagens blomma – Nejlika 
rosa och vita som doftar underbart.

vit nejlika

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.