lavendelknopp

Lavendelhäckar

lavendelknoppÄntligen börjar den slå ut – Dagens blomma Lavendeln! Min favorit i rabattkanten. Jag har den på framsidan i ena kanten av en rabatt, vid fikonet och Nektarinen, i en framför garaget, vid växthuset och vid vinrankan. Igår kom planen på en förlängning av lavendeln vid växthuset. Det har blivit ett skönt ställe att sitta på framför växthuset sedan vi gjorde dammen. Och när jag satt där med ett glas rosé kom jag på att jag kan sätta lavendel rakt ut från växthuset så det blir som en lavendelhörna eller lavendelberså kanske. Jag har tidigare satt några vinrankor där också som jag inte riktigt har klart för mej vad det ska bli av det. Men det kommer nog någon idé.

Nu är jag då inte sån att jag springer iväg och handlar lavendelplantor. Jag gör istället så här: När jag rensar under lavendeln vid stenläggningen och i stengångarna har det kommit upp småplantor, ett par cm höga, självsådda. Dessa sätter jag någonstans i rabatten på tillväxt och när jag då behöver plantor till ett av mina infall tar jag och letar i rabatten, gräver upp och delar och så blir det en liten häck till nästa år.

Så nästa år då kan jag förhoppningsvis sitta med morgonkaffet i solen och känna väldoften och lyssna på bäckens porlande… Gött!Lavendelhäck

 Lavendel

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.