Lökar i november?

Sent ute förmodligen. Kunde iaf inte motstå odla.nu:s erbjudande med lökar. Har man inte varit i några affärer där det funnits lökar, och på de ställen man varit har de varit slut. Då är nätet bra. En massa allium och som bonus, krokus.

Tog en del av lunchen idag till att gräva ner dem. Krokusarna i mossmattan utanför kontorsfönstret. Upptäckte efteråt att en del av bonusen var Bergslök, så det kommer det också att växa där.

Alliumen grävde jag ner lite här och var i rabatterna, det låg lite ”smålökfrö” också i påsarna ska bli spännande att se om det kommer att bli något av dem också. Har alltid tyckt det är så fint med ”bollarna” som svävar ovanför rabatterna. Hoppas att de blir höga trots bristen på blodmjöl vid planteringen.

Läste också någonstans att man ska plantera lök i skuggan. Står de i skuggan håller de längre. Jag har alltid tänkt att i solen kommer de upp snabbt! Vilket är bäst egentligen? Krokusarna står iaf lite i skuggan så dem får jag glädje av ett tag till våren. Längtar!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.