Fler träd

Här kommer ytterligare några träd. Fått lite upplysningar från mannen om namn. Sekvojan har fått en plats i komposten, enda stället i norrläge som passade eftersom den kan bli väldigt hög.

Nedan fakta från Wikipedia:

Näsduksträd (även kallat Duvträd eller Spökträd) (Davidia involucrata) är en art i familjen nyssaväxter och är den enda arten i davidiasläktet (Davidia). Det har sitt naturliga utbredningsområde i de centrala delarna av Kina, bland annat provinserna Hubei och Sichuan. Trädet anses vara ett av de vackraste blommande träden i världen.

Ginkgon eller kinesiskt tempelträd (Ginkgo biloba) är ett unikt träd, den enda arten i sin division. Förutom att den är en nakenfröig växt (gymnosperm) är dess släktskapsförhållanden till andra växter oklart, men troligtvis är dess närmaste släktingar kottepalmer och barrträd. Den är mycket lik de växter som den härstammar från, och som fanns för mer än 100 miljoner år sedan.

Kinesisk sekvoja (Metasequoia glyptostroboides) är ett barrträd som ansågs utrotat ända tills det återupptäcktes 1941 i sydvästra Kina.

Näsduksträd
Näsduksträd, om vi har tur kommer det såsmåningom att blomma och då ser det ut som det hänger näsdukar i det.
Ginkgo
Ginkgon eller kinesiskt tempelträd.
Sekvoja
Sekvoja

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.