Nektarin och Hirkum Pirkum

Nektarinens frukter växer och snart är det skördetid. Jag var osäker i våras på hur tätt frukterna kunde sitta och ändå få hyfsad storlek. Jag fick gallra bort mängder. Nu kan jag konstatera att det blev ganska bar men kanske kunde jag varit lite hårdare.

Dagens blomma – Johannesört oäkta tror jag att det är, men jag tycker att strået är runt? Enligt wikipedia: Karakteristiskt för äkta johannesört är att strået är försett med två längsgående åsar. Förväxlingsarten fyrkantig johannesört, (Hypericum makulatum), har fyra sådana åsar, varför strået får fyrkantig genomskärning.
På svenska har hypericum förvandskats till hirkum pirkum som benämning på brännvin kryddat med johannesört.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.