Odling på friland och i växthus

Odlingen har varit upp och ner i år. Mest upp faktiskt! I växthuset har jag skördat massor med tomater som nu är på upphällningen. Chilin har fått massor av frukter och gurkan sätter frukt fortfarande. Nästa år ska jag inte ha slanggurka utan någon mindre sort. Slanggurkorna tar för mycket kraft. Det blir få men fina, de mindre tar nog inte så mycket kraft så plantan orkar med fler.

I grönsakslandet, frodas persiljan och palsternackorna bäst, men även morötterna har varit fina. Kanske beror morötterna trivsel på att de stått bredvid vitlöken. Den har jag skördat och de blev riktigt bra i år. Ska plantera ny lök framöver, men man ska vänta tills temperaturen blir under 10 grader fick jag lära mig i helgen. Då gror den nämligen. Därför ska man inte ha vitlök i kylskåpet.

Rödbetorna och mangolden är däremot en sorglig historia. Jag brukar lyckas bra med båda, men de är tydligen omtyckta av rådjuren också och fullständigt avbetade.

Imorgon kommer mer om trädgårdslandet…

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.