Olivträd

OlivträdsskottI stenrösrabatten på framsidan där astilben står planterade min man förra året ett olivträd. Han har en dröm om att det ska gå att få att övervintra. På City Gross sålde de ganska höga träd för en billig penning, så han köpte ett och grävde ner, när hösten kom la han frigolit runt trädet på marken och täckte detta med en massa lönnlöv. Ambitionen var att klä in trädet med bubbelplast och eventuellt ha en julgransslinga inne runt trädet. Så blev det nu inte trädet stod där naket och när kölden kom så var det fortfarande naket.

I våras tog vi bort det som täckte marken och kunde konstatera att stammen och grenarna var stendöda, men vi blev aldrig färdiga att ta bort det. När jag nu rensade i rabatten upptäckte jag små skott vid jordytan runt stammen och det verkar som om oliven har skjutit rotskott. Så nu får det stå kvar och så får vi se vad som händer.

En rapport angående följetongen igelkottungar också. Igår fanns det plötsligt fyra ungar letande efter sniglar på gräsmattan. Samtliga verkar bo på baksidan på garaget under en gammal plåtkruka. Eventuellt kan det vara så att det har varit två kullar så vi har missat när den första under trappen gett sig iväg. Mysigt att ha dem tassande omkring på de uppklippta gångarna på ängen.

Vanlig kaprifolDagens blomma – Härligt doftande Kaprifol tror att det är vildkaprifol.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.