Projekt sittplats vid dammen

Lavendelplantorna är på plats, en gammal och två uppodlade. Ser inte mycket ut för världen, gräset har inte heller repat sig sen dammbygget, men det blir nog bra tills nästa år. Vinrankorna börjar också spira. Fick ett ryck i våras och skulle plantera några vinrankor framför växthuset. Tänkte att de skuggar inte så mycket på våren när solen behöver värma upp växthuset och framåt sommaren när bladverket kommit blir det bra med lite skugga för att svalka av inne i växthuset. Eventuellt skulle man också kunna dra in någon gren in i växthuset.

I våras åkte jag in till torget där en trevlig kille säljer ett blandat sortiment av växter. Tidigare hade jag sett att han hade vinrankor till rimliga priser. Såg inga, men frågade, och han hade en undangömd hylla med diverse halvvissnat till bra pris, jag undrade om de hade fått frost för det såg så ut, han visste inte, men ta du två till priset av ett så tar sig säkert den ena menade han. 2 st för 20:-, det började komma upp bilder i min skalle – vinodling på ängen, men jag hejdade mig och köpte 4 st och ett krusbär som också stod där lite halvvisset. Alla tog sig, och visst, hade jag köpt ”riktiga” plantor hade säkert varit större, men det är mer sport med de här och jag tror att de blir lite tuffare på sikt.

Bakom zinkbaljan sticker det upp en liten grön kvist. Det är en rosa ölandstok som får bli dagens blomma.

Rosa ölandstok

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.