Rädisor

Rädisor och öl

RädisorI våras beställde jag en hel del frön på nätet, bl.a. rädisor. Jag har haft svårt för att lyckas med rädisor, tycker det är jobbigt att gallra bort småplantor som växer. Fast jag vet att det blir bättre, men när jag väl gjort det och de väl blir lite större brukar det bli mask i dem. När jag satt där med alla sorter framför mig på skärmen föll jag för en lila rädisa, som skulle vara god till öl. Det lät ju spännande, öl är gott, rädisor är gott , kombinationen låter konstig men värd att pröva.

Jag sådde och upp kom den och jag gallrade rejält tyckte jag, säkert 3 cm mellan plantorna. Eftersom det jag gör ofta ska gå väldigt snabbt så läste jag inte så noga på påsen. Nu någon månad senare kan jag konstatera att blasten snart är 50 cm hög, men det som är under jorden är obefintligt. Igår drog jag upp rubbet. Idag läser jag på påsen att sorten heter Hild blauer Herbst och winter ska planteras maj – augusti och skördas juli – november!! Gallras till 8 cm avstånd. Jag har några frön kvar och det är ju bara juli…

Rädisa

 

 

 

 

 Alunrot

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens blomma – Alunrot den blev årets perenn för något år sedan. Jag gillar den för den har ett varierande blandverk och sirliga fina små blommvippor. Denna är dock ganska oansenlig i bladverket men har desto färgrikare blommor. Den kommer från ursprungsträdgården. Jag har en sort till som har mörkt blodröda blad men den har ljusa mer oansenliga blommor.{jcomments on}

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.