Grönsaksland

Regn och sol

GrönsakslandVar inte hemma så mycket i helgen och i lördags regnade det riktigt rejält fick jag höra och se. Hemkommen i strålande solsken går jag en inspektionsrunda i trädgården och kan börja med att konstatera att det är att gå som i ett drivhus, fuktigt, varmt och man kan nästan höra hur det växer. När jag kommer till dammen ser jag till min stora sorg att Näckrosen är sönderregnad och idag finns den inte mer… i år fick vi inte se den skifta färg. Kan det bli fler blommor på en säsong?

I grönsakslandet har det äntligen börjat hända något med bönorna och luktärtorna. Det var nog värmen som krävdes. Det är både för och nackdelar med lite kyligare väder. Blommorna blommar längre och man hinner med att se dem innan de vissnar, men mycket blir vackrare och växer bättre med värmen.

På bilden – trädgårdslandet, med bönor, vilka, blir en glad överraskning för jag satte lite olika, men jag tror det är vaxbönor. Sniglarna har gått hårt åt många av plantorna så det är bra om de kommer igång och kommer upp lite på höjden. I något av hörnen på lådan med bönorna satte jag dill, men den gillade sniglarna lite för mycket. Bakom Ringblommor och i förgrunden rödbetor, purjo och ruccola.

Dagens Blomma – Blåklocka som äntligen har dykt upp på ängen. Mamma har i många år slängt gamla vissna för att de skulle fröa av sig där och nu har det lyckats, hoppas att de förökar sig.

 

 

Stor blåklocka

Liten blåklocka

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.