Rosen New Dawn

Rosportal med New DawnRosor tillhör inte min favoritblomma. De är ganska jobbiga att ha med att göra, taggiga, får löss eller så blir bladen konstiga. Rosrabatter med bara jord under tycker jag inte heller är tilltalande. Men jag har ändå några stycken för jag har inte kunnat motstå dem. Min stora favorit är New Dawn som klänger på en portal av ett gammalt rostigt plattjärn som mannen har kämpat med för att få till en båge. I år har det blivit så mycket tunga blommor att mina ståltrådar jag satte fast den med i våras inte har stått pall för trycket, så nu får man huka sig när man går under den. Börja fixa med att få upp den nu känns väldigt taggigt. Den är iallafall tacksam och blommar länge och rikligt, ingen ohyra och den doftar supergott. Det är en fröjd att gå förbi den, speciellt på kvällarna.New dawn

Jag har också en annan rosa ganska hög kraftig ros som är väldigt tacksam, sorten har jag ingen aning om.

Den gula har ni sett tidigare. Någon mörkröd Astrid Lindgren tror jag, och en cerise klätterros, och en Flammentanz, men de kommer det bilder på längre fram.

Dagens blomma – Rosen New Dawn förstås.

Rosportal med New Dawn

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.