Silverpäronträd

Silverpäron – Nordens olivträd

SilverpäronträdJag har stora förväntningar på mitt silverpäronträd. Mina föräldrar bad mej köpa ett som de skulle ge mej i födelsedagspresent i år. Jag kollade runt på plantskolor och kunde konstatera att de fanns i en massa olika storlekar och fasoner. Till slut fastnade jag för ett över två meter högt träd. Det tar vi sa jag och så kom då frågan får det plats i bilen, vi provar sa mannen och bästa trädgårdskompisen som var med höll med. Det gick, med ett fällt baksäte och hopknuten trädkrona och bilkörning hemåt som i en djungel.

Silverpäronträdstransport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På plats är det nu iallafall och snart ska de nedre grenarna kapas vid stammen för att få upp kronan. Jag ser framför mig hur jag sitter och läser och lyssnar på bäckens porlande under mitt nordiska olivträd. Hur många år tar det innan kronan är så där mysigt stor?

Först hade jag tänkt snabbväxande trollpil, men efter lite efterforskningar verkade det inte vara någon bra idé med vatten runt omkring med det rotsystemet. Nu får jag tålmodigt vänta på Silverpäronet ska bli knotigt och med en större krona.

Dagens blomma
Ännu en blomma från ängen – Rölleka

Rölleka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{jcomments on}

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.