Vår i växthuset och trädgården

Tiden går och det börjar bli trångt i växthuset. Jag ser fram emot när jag har mer plats i det kommande orangeriet. Har sått lite för att få plantor. Fattar inte varför jag envisas. Det brukar bli fiasko med 90% av det jag sår. Nu kunde jag inte motstå smultronspenat. Den var både dekorativ och ska gå att äta enligt fröpåsen. Kålrabbi, persilja, luktärtor och salladsplantor fick också åka med. Ska sätta lite squash också.

Citronträden har klarat vintern bra, nu återstår att se om jag kan få dem att börja blomma. Tips mottages tacksamt!

Fikonplantorna frodas också, satte sticklingar i höstas.

I trädgården blommar det lite överallt. Jag hittade t.o.m en blomma som jag inte mindes att jag planterat, men det är nog några år sedan jag grävde ner lökar från Kungsängsliljan. Jag hade köpt dem i kruka för att få lite vårkänsla inne. Visst är de underbara och märkliga?

Bollviva har jag bara ha haft vita tidigare, men satt en blå förra året som lyser i rabatten nu.

Kungsängslilja Växthuset

Blå bollviva

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.