Mimosa och frostrosor blommar i orangeriet

I helgen var det en kall natt som gav frostrosor på taket i orangeriet, men temperaturen höll sig strax över nollan. Växterna trivs. Mimosan blommar och doftar. Rosmarinen knoppas och de första blommorna har visat sig. Den lilla calamon citrusen börjar bli orange och citronerna växer. Nu börjar dagarna bli längre så ljuset gör ju sitt till att de trivs bättre. Jag har också börjat fröså en del. I växthuset har jag sått sallad och spenat. Spenaten jag sådde i höstas börjar titta upp där också. Inne och i orangeriet har jag sått sallad som jag jag funderar på att plantera ut i växthuset sedan. Har inte bestämt än om jag ska göra en varmbänk i år också. Det är så härligt att kunna plocka egna grönsaker tidigt på våren. Men man ska ha energi till det också och just nu känns det som om våren är i antågande tidigt.

frostrosor

Mimosa och frostrosor

Calamon citrus

Rosmarin

mimosa och citron

Citronträd

Mimosa i orangeriet

2 reaktioner på ”Mimosa och frostrosor blommar i orangeriet”

  1. Visst är det härligt när ljuset återvänder. Jag har nya blommor på citrusträden och mitt mandarinträd har två överlevande frukter som långsamt mognar. Jag har klippt ner olivträden och lite ny jord så blir dom gladare frampå vårkanten… :o)

    1. Kan tänka mej att det doftar underbart där. Jag hoppas mina ska blomma snart också, men tror det behövs mer värme. Mandariner att äta med andakt framöver…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.